Μπες και Δες

Δεν είναι πάντα στη ζωή μας απαραίτητα τα χρήματα, μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας και με λίγη καλή θέληση. Χρήματα μπορεί να μην υπάρχουν, όμως πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι που θα χαρίσουν λίγα χαμόγελα… Μάθε για την ομάδα μας … Βοήθησε και εσύ ……

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Την Παρασκευή 13/07/2012, το βράδυ, ας κάνουμε όλοι προσευχή και για ...


Προσευχή το βράδυ της Παρασκευής 13.07.2012 για τους καρκινοπαθείς. Για τους ανθρώπους που βιώνουν τον πόνο καθημερινά, μερικές φορές ασταμάτητα. Ανθρώπους που μέσα στη δοκιμασία αυτή και στο μαρτύριο του πόνου συχνά έρχεται ο διάβολος τις τελευταίες μέρες της ζωής τους να τους κλέψει την ψυχή τους. Ας προσευχηθούμε ο Θεός να τους δίνει δύναμη και ελπίδα, θάρρος και ανδρεία. Να παρακαλέσουμε τον Θεό και την Παναγία μας να μην ολιγοπιστήσουν ούτε αυτοί ούτε οι συγγενείς τους. Να συνεχίσουν το δρόμο της δικής τους σταύρωσης με συνοδοιπόρο τον Χριστό μας και να αξιωθούν να ζήσουν την προσωπική τους ανάσταση βιώνοντας έπειτα την αιωνιότητα δίπλα στον Αναστάντα Κύριο μας. 
Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν πως κάποιοι δεν μας ξέρουν, όμως μας έχουν ανάγκη. Έχουν ανάγκη τις παρακλήσεις μας στο Θεό και στην Παναγιά μας, για να τους φωτίσει, να τους ενδυναμώσει και να τους αγιάσει η Θεία Χάρις. Ας μην ξεχνάμε την δέηση που ακούμε στην Εκκλησία μας « ἑαυτοὺς καὶ ἀλλήλους καὶ πᾶσαν τὴν ζωὴν ἡμῶν Χριστῷ τῷ Θεῷ παραθώμεθα.». Είναι χρέος μας «Ἀλλήλων τὰ βάρη βαστάζετε, καὶ οὕτως ἀναπληρώσατε τὸν νόμον τοῦ Χριστοῦ»(προς Γαλάτας στ΄2).
Έτσι λοιπόν όλοι μας ας θυμηθούμε την Παρασκευή το βράδυ πριν κοιμηθούμε, να προσευχηθούμε και για αυτούς. Για τη σωτηρία της ψυχής τους και να τους σκέπει η Θεός και η Παναγιά μας, να τους απαλύνει τον πόνο και να τους ελεήσει όπως Εκείνος ξέρει. Όπως είπαμε και τις προηγούμενες φορές, ο καθένας ας προσευχηθεί όπως θέλει και καλό θα είναι να ξέρει πως δεν έχει τόσο σημασία η διάρκεια αλλά η εσωτερική διάθεση. Άλλος μπορεί να διαβάσει κάποιο ψαλμό από το ψαλτήρι, άλλος όλους ή λίγο  τους χαιρετισμούς της Παναγίας, ή την Παράκλησή της, ή από το Θεοτοκάριο, άλλος μπορεί να πει το Πάτερ ημών, ή άλλος έστω ένα Κύριε Ελέησον, κοκ. ΑΡΚΕΙ ΟΛΟΙ μας να προσευχηθούμε έστω και για λίγο για αυτούς τους ανθρώπους.  
Εύχομαι όλοι μας να θυμηθούμε αυτούς τους αδελφούς μας την Παρασκευή το βράδυ και ας προσπαθήσουμε να φέρουμε τον εαυτό μας στη θέση τους για να καταλάβουμε την ανάγκη που έχουν από την βοήθεια του Θεού.

«Ἡ χάρις τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, καὶ ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ καὶ Πατρός, καὶ ἡ κοινωνία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, εἴη μετὰ πάντων ὑμῶν.» Ευχή Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου.

Ομάδα "Εσταυρωμένη Αγάπη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου