Μπες και Δες

Δεν είναι πάντα στη ζωή μας απαραίτητα τα χρήματα, μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας και με λίγη καλή θέληση. Χρήματα μπορεί να μην υπάρχουν, όμως πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι που θα χαρίσουν λίγα χαμόγελα… Μάθε για την ομάδα μας … Βοήθησε και εσύ ……

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ομάδα "Εσταυρωμένης Αγάπης"


Αγαπητοί μου αναγνώστες χαίρετε,

Στην προσπάθειά μου να ξυπνήσω το φιλότιμο και την αγάπη προς τον πλησίον μέσα στις καρδιές μας και να μπορέσουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε το κατά δύναμιν, ο κάθε ένας από εμάς (όχι απαραίτητα οικονομική ενίσχυση που και αυτή είναι χρήσιμη, αλλά και με άλλους τρόπους…), δημιούργησα στο ιντερνετ, με την ευλογία του πνευματικού μου και τις ευχές κάποιων εκκλησιαστικών προσώπων, ένα blog (www.ex-ierapostoli.blogspot.com ) και στο facebook μια ομάδα ( Εσταυρωμένη Αγάπη). Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός καλείται να αγωνίζεται για τη σωτηρία της ψυχής του και να συντρέχει στο έργο της σωτηρίας των αδελφών του, να έχει πνεύμα ιεραποστολικό. Έτσι αυτό το blog και η ομάδα δημιουργήθηκαν με πολύ αγάπη για τους συνανθρώπους μας, που μας έχουν ανάγκη σε όποια γωνιά της γης και αν βρίσκονται. Είναι μία φωνή στο διαδίκτυο, που σκοπό έχει να απαλύνει όσο το δυνατό περισσότερο τον πόνο των αδελφών μας και να ενδυναμώσει τον κάθε εν ανάγκη ευρισκόμενο αδερφό, με τη βοήθεια του Θεού, και πνευματικά με τη στήριξη του Ευαγγελικού Λόγου αλλά και υλικά όσο μπορεί. Στην προσπάθεια αυτή βρέθηκαν άνθρωποι που ευαισθητοποιήθηκαν και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στο έργο αυτό. Έτσι λοιπόν αυτή η ομάδα ατόμων,  που δημιουργήθηκε με την ονομασία «Εσταυρωμένη Αγάπη», προσπαθεί όσο μπορεί και ότι μπορεί να προσφέρει προς τον εν ανάγκη ευρισκόμενο συνάνθρωπό μας.
Ο σκοπός αυτού του e-mail είναι να σας ενημερώσω για την δράση της ομάδας έτσι ώστε, αν θέλετε και μπορείτε, να διαθέσετε και εσείς λίγο από το χρόνο σας σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται και όλοι μαζί με αληθινή αγάπη να δώσουμε λίγη χαρά και να απαλύνουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας.
Σαν πρώτο μας μέλημα είναι να στηρίξουμε και να συμπαρασταθούμε στους ασθενείς των νοσοκομείων, που δεν έχουν κάποιο συγγενή – συνοδό. Σε αυτούς θα μπορούμε να τους βοηθήσουμε με το να τους κρατάμε λίγη συντροφιά (έτσι ώστε να βγαίνουν από το αδιέξοδο της μοναξιάς και της κατάθλιψης τους στον αφιλόξενο και μαρτυρικό μερικές φορές χώρο των νοσοκομείων) κάποιες από τις ώρες του ελεύθερού μας χρόνου. Στις επισκέψεις μας αυτές θα μπορούμε να πούμε και έναν λόγο Θεού στους δεκτικούς ανθρώπους(αν και μόνο η αγάπη μας φτάνει αφού ο Θεός είναι αγάπη).  Επίσης μπορούμε να τους βοηθήσουμε στα διαδικαστικά (όπως  πρωτόκολλο , εξετάσεις , εξιτήριο, κ.α.) που χρειάζονται, ώστε να μην τρέχουν αυτοί ιδίως αν είναι ανήμποροι ή ηλικιωμένοι. Ακόμα σε περιπτώσεις απόρων ασθενών, εφόσον βέβαια διασταυρωθεί η πληροφορία αυτή και εφόσον έχουμε την οικονομική δυνατότητα, θα βοηθήσουμε και οικονομικά – υλικά.
Επίσης, έχουμε ξεκινήσει να συγκεντρώνουμε ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα για να τα διαθέσουμε σε φτωχές οικογένειες (εξακριβώνοντας πρώτα αν έχουν όντως ανάγκη και τι ακριβώς), στο σύλλογο συμπαραστάσεως κρατουμένων «Ονήσιμο» (με τον οποίο έχουμε επικοινωνία) και σε φτωχές χριστιανικές οικογένειες στο Κόσσοβο και στη Σερβία.
Ακόμα, πραγματοποιούμε επισκέψεις σε ανθρώπους (στα σπίτια τους), οι οποίοι λόγω αναπηρίας ή κάποιας ιδιαιτερότητας έχουν απομονωθεί και χρειάζονται λίγη  παρέα και την βοήθεια κάποιου ώστε να βγουν έξω από το σπίτι τους (να κάνουν μια βόλτα και να ξεχαστούν έστω και για λίγο). Μέχρι τώρα έχουμε 4 τέτοιες περιπτώσεις…
Επιπλέον φτιάχνουμε μικρά δωράκια, τα οποία τα δίνουμε δώρο στις επισκέψεις μας στους ασθενείς σε νοσοκομεία είτε στις ‘μαζικές’ μας  επισκέψεις, είτε στις μεμονωμένες περιπτώσεις.

Επιπρόσθετα κάθε Σάββατο αγοράζουμε και διανέμουμε τρόφιμα, είδη καθαριότητας κ.α. σε οικογένειες(οι οποίες εκείνες είναι που μας αναφέρουν τις ανάγκες τους, τις οποίες εμείς προσπαθούμε να καλύψουμε) που έχουν ανάγκη.
Τέλος φίλοι μου αποφασίσαμε η επικοινωνία και η  ενημέρωση της ομάδας (δραστηριότητες, συναντήσεις, νέα, κ.α.) να γίνεται μέσω e-mail (για αυτό το λόγο καλό θα είναι όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν στο ιεραποστολικό – φιλανθρωπικό έργο της ομάδας, να στείλουν ένα e-mail στο e-mail : 
με το όνομα τους (αν θέλουν και το επίθετό τους)στο οποίο e-mail θα στέλνονται οι ενημερώσεις και το οποίο θα πρέπει να κοιτάζουν σχετικά συχνά ).

Γνωρίζω αδελφοί μου πως οι περισσότεροι από εμάς -αν όχι όλοι- θέλουμε πάρα πολύ να απαλύνουμε το πόνο, τη θλίψη, τη μοναξιά και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των αδελφών.

 Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε στο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο που γίνεται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό μπορείτε να επικοινωνήσετε στα αντίστοιχα ιεραποστολικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα- οργανισμούς.           

Μπορείτε επίσης μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την ομάδα μας, Αποστολική Αγάπη, και να προτείνετε ιδέες και τρόπους αλλά και να μάθετε πως μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνώντας στο : 6980077726, e-mail : ex.ierapostoli@gmail.com , facebook : Εσταυρωμένη Αγάπη (Ιεραποστολή σε Ελλάδα και Εξωτερικό).


Με εκτίμηση,
Ανδριανάκης Νικόλαος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου