Μπες και Δες

Δεν είναι πάντα στη ζωή μας απαραίτητα τα χρήματα, μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας και με λίγη καλή θέληση. Χρήματα μπορεί να μην υπάρχουν, όμως πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι που θα χαρίσουν λίγα χαμόγελα… Μάθε για την ομάδα μας … Βοήθησε και εσύ ……

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Την Παρασκευή 06/07/2012, το βράδυ, ας κάνουμε έστω και λίγη προσευχή και για ...


Υπάρχουν άνθρωποι που λόγω της απομάκρυνσής τους από την Εκκλησία ή λόγω της λανθασμένης αντίληψης τους για Αυτήν, βασανίζονται με διαφόρους τρόπους. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κοιμηθούν τη νύκτα λόγω του ότι νιώθουν ανασφάλειες, αγωνία, άγχος, ή έχουν τάσεις αυτοκαταστροφής κα. Όσο και να σας φαίνονται παράξενο τέτοιου είδους άνθρωποι υπάρχουν πολλοί. Οι περιπτώσεις που έχω μάθει είναι πολλές από εφηβική ηλικία μέχρι και αρκετά ώριμες ηλικίες. Από παιδιά Λυκείου που δεν κοιμούνταν λόγω κατάθλιψης για το μέλλον τους μέχρι 45 χρόνων ανθρώπου που άκουγε δήθεν φωνές του διαβόλου. Νομίζω πως είναι ανούσιο να σας αναφέρω όσες περιπτώσεις μου έρχονται στο μυαλό τώρα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως αυτά τα άτομα αν δεν βοηθηθούν από κάποιον θα οδηγηθούν γρήγορα σε ιατρούς, να λαμβάνουν φαρμακευτικές αγωγές, νοσηλείες σε ανάλογα ιδρύματα και Θεός φυλάξει να χάσουν και τα λογικά τους. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο διάβολος εκμεταλλεύεται από την μια την απομακρυσμένη από την Εκκλησία ζωή των ανθρώπων αυτών – την έλλειψη Κοινωνίας με το σώμα της Εκκλησίας - και από την άλλη τον ευαίσθητο χαρακτήρα του ανθρώπου, έχοντας σαν στόχο την πνευματική και σωματική ολοκληρωτική καταστροφή του ανθρώπου. Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν πως κάποιοι δεν μας ξέρουν, όμως μας έχουν ανάγκη. Έχουν ανάγκη τις παρακλήσεις μας στο Θεό και στην Παναγιά μας, για να τους φωτίσει, να τους ενδυναμώσει και να τους αγιάσει η Θεία Χάρις. Ας μην ξεχνάμε την δέηση που ακούμε στην Εκκλησία μας « ἑαυτοὺς καὶ ἀλλήλους καὶ πᾶσαν τὴν ζωὴν ἡμῶν Χριστῷ τῷ Θεῷ παραθώμεθα.». Είναι χρέος μας «λλήλων τὰ βάρη βαστάζετε, καὶ οὕτως ἀναπληρώσατε τὸν νόμον τοῦ Χριστοῦ»(προς Γαλάτας στ΄2).
Έτσι λοιπόν όλοι μας ας θυμηθούμε την Παρασκευή το βράδυ πριν κοιμηθούμε, να προσευχηθούμε και για αυτούς. Για τη σωτηρία της ψυχής τους και να τους σκέπει η Θεός και η Παναγιά μας από κάθε πειρασμική ενέργεια. Όπως είπαμε και την προηγούμενη Παρασκευή, ο καθένας ας προσευχηθεί όπως θέλει και καλό θα είναι να ξέρει πως δεν έχει τόσο σημασία η διάρκεια αλλά η εσωτερική διάθεση. Άλλος μπορεί να διαβάσει κάποιο ψαλμό από το ψαλτήρι, άλλος όλους ή λίγο  τους χαιρετισμούς της Παναγίας, ή την Παράκλησή της, ή από το Θεοτοκάριο, άλλος μπορεί να πει το Πάτερ ημών, ή άλλος έστω ένα Κύριε Ελέησον, κοκ. ΑΡΚΕΙ ΟΛΟΙ μας να προσευχηθούμε έστω και για λίγο για αυτούς τους ανθρώπους.  
Εύχομαι όλοι μας να θυμηθούμε αυτούς τους αδελφούς μας την Παρασκευή το βράδυ και ας προσπαθήσουμε να φέρουμε τον εαυτό μας στη θέση τους για να καταλάβουμε την ανάγκη που έχουν από την βοήθεια του Θεού.

«Ἡ χάρις τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, καὶ ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ καὶ Πατρός, καὶ ἡ κοινωνία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, εἴη μετὰ πάντων ὑμῶν.» Ευχή Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου.

Ομάδα "Εσταυρωμένη Αγάπη"

1 σχόλιο: