Μπες και Δες

Δεν είναι πάντα στη ζωή μας απαραίτητα τα χρήματα, μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας και με λίγη καλή θέληση. Χρήματα μπορεί να μην υπάρχουν, όμως πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι που θα χαρίσουν λίγα χαμόγελα… Μάθε για την ομάδα μας … Βοήθησε και εσύ ……

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Εσταυρωμένη Αγάπη


                                      Εσταυρωμένη Αγάπη

Αποτελώντας μέλος της νεοδημιουργηθείσας άτυπης ομάδας, «Εσταυρωμένη Αγάπη», θα ήθελα να σας ενημερώσω για την δράση της.
Από τις αρχές του χρόνου με την ευχή του πνευματικού μας και στη συνέχεια με τις ευλογίες και συμβουλές αλλά και ενέργειες του πατέρα Στέφανου Τόλιου, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης άρχισε να γίνεται μια προσπάθεια προσφοράς αγάπης προς τον κάθε εν ανάγκη πάσχοντα αδερφό μας με διάθεση θυσίας και ταπεινό φρόνημα.
Η κάθε προσπάθειά μας γίνεται μεν για να απαλύνουμε τον πόνο του συνανθρώπου μας αλλά και για τη σωτηρία της ψυχής μας. Ο Θεός μας δίνει καθημερινά ευκαιρίες να τον διακονήσουμε με το να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο που θα συναντήσουμε μπροστά μας και θα μας ζητήσει την βοήθεια μας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε τον Χριστό μας και την ώρα της Κρίσεως να ακούσουμε τον λόγο του : «δεύτε οι ευλογημένοι του Πατρός μου, κληρονομήσατε την ητοιμασμένην υμίν βασιλείαν από καταβολής κόσμου» (κατά Ματθαίον κεφ. 25 31-46). Νομίζεται πώς ο Θεός, αν εμείς δε τους βοηθήσουμε και δε τους «αγκαλιάσουμε» με αληθινή εν Χριστώ αγάπη, θα τους αφήσει έτσι μόνους και αβοήθητους; Όχι φυσικά. Θα δώσει σε άλλους, φιλεύσπλαχνους αδερφούς μας την ευκαιρία αυτή,  να δώσουν την βοήθεια τους σε αυτούς τους «ελαχίστους» αδελφούς(όπως τους αποκαλεί ο Ευαγγελιστής). Και αν ακόμη δεν βρεθεί κάνεις να τους απαλύνει τον πόνο τους και να τους βοηθήσει στο αδιέξοδο της ζωής τους, ο Θεός σαν στοργικός και ουράνιος Πατέρας μας θα τους πάρει κοντά του και θα τους λυτρώσει από το μαρτύριο της επίγειας ζωής τους, μαρτύριο όμως που τους εξασφάλισε μια θέση στο παράδεισο δίπλα στον θρόνο του Ουράνιου Βασιλέα μας.Έτσι κάλο θα είναι να μην αφήνουμε να πηγαίνουν «χαμένες» τέτοιες θεόσταλτες ευκαιρίες, αλλά να τις αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατόν πνευματικό τρόπο ώστε να ωφελούνται και οι ψυχές μας και να μπορέσουμε να γίνουμε μέτοχοι της ουράνιας Βασιλείας του Θεού Πατρός μας.
Από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς πως κάθε ενέργεια κάθε ανθρώπου ή ομάδας δεν γίνεται για να σώσει αυτός τον κόσμο αλλά να προσφέρει στο μέτρο που μπορεί αφήνοντας τα υπόλοιπα στα χέρια του Θεού . Έτσι προσπαθούμε να μην ξεχνάμε στις προσευχές μας τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αλλά να κάνουμε κατά καιρούς παρακλήσεις για συγκεκριμένες περιπτώσεις και ομάδες ανθρώπων.
Σαν πρώτο μας μέλημα είναι να στηρίξουμε και να συμπαρασταθούμε στους ασθενείς των νοσοκομείων κυρίως αυτών που δεν έχουν κάποιο συγγενή – συνοδό. Αυτούς μπορούμε να τους βοηθήσουμε με το να τους κρατάμε λίγη συντροφιά (έτσι ώστε να βγαίνουν από το αδιέξοδο της μοναξιάς στον αφιλόξενο και μαρτυρικό ενίοτε χώρο των νοσοκομείων). Στις επισκέψεις αυτές μπορούμε να πούμε και έναν λόγο Θεού στους δεκτικούς ανθρώπους. Επίσης μπορούμε να τους βοηθήσουμε στα διαδικαστικά (πρωτόκολλο , εξετάσεις , εξιτήριο, κ.α.) που χρειάζονται ώστε να μην τρέχουν αυτοί, ιδίως αν είναι ανήμποροι ή ηλικιωμένοι. Ακόμα σε περιπτώσεις απόρων ασθενών, εφόσον βέβαια διασταυρωθεί η πληροφορία αυτή και εφόσον έχουμε την οικονομική δυνατότητα, θα βοηθήσουμε και οικονομικά – υλικά.
Ακόμα πραγματοποιούμε επισκέψεις σε ανθρώπους (στα σπίτια τους), οι οποίοι λόγω αναπηρίας ή κάποιας ιδιαιτερότητας έχουν απομονωθεί και χρειάζονται λίγη παρέα και την βοήθεια κάποιου, ώστε να βγουν έξω από το σπίτι τους (να κάνουν μια βόλτα και να ξεχαστούν έστω και για λίγο).

Ακόμα πηγαίνουμε και ψωνίζουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης(συνήθως Σαββάτο απόγευμα εφόσον μας έχουν ειδοποιήσει για την ανάγκη που υπάρχει) για οικογένειες, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τα οποία τρόφιμα αμέσως μετά την αγορά τους τα παραδίδουμε στα σπίτια τους. Όλες αυτές τις οικονομικές ανάγκες τις καλύπτουμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας και τα λιγοστά μας έσοδα που προέρχονται από φιλεύσπλαχνους δωρητές.

Επιπλέον θέλοντας να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε τους φυλακισμένους και τους αποφυλακισμένους πραγματοποιούμε επισκέψεις σε φυλακές και προσπαθούμε να βοηθάμε όπως μπορούμε τους αντίστοιχους συλλόγους τους(π.χ.ΟΝΗΣΙΜΟΣ).
Επίσης, έχουμε ξεκινήσει να συγκεντρώνουμε ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα για να τα διαθέσουμε σε φτωχές οικογένειες (εξακριβώνοντας πρώτα αν έχουν όντως ανάγκη και τι ακριβώς), στο σύλλογο συμπαραστάσεως κρατουμένων «Ονήσιμο» (με τον οποίο έχουμε επικοινωνία) και σε φτωχές χριστιανικές οικογένειες στο Κόσσοβο και στη Σερβία.
Επιπλέον φτιάχνουμε μικρά δωράκια, τα οποία τα δίνουμε δώρο στις επισκέψεις μας στους ασθενείς σε νοσοκομεία είτε στις ‘μαζικές’ μας  επισκέψεις, είτε στις μεμονωμένες περιπτώσεις.
Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός καλείται να αγωνίζεται για τη σωτηρία της ψυχής του και να συντρέχει στο έργο της σωτηρίας των αδελφών του, να έχει πνεύμα αγάπης και ιεραποστολής. Έτσι αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη για τους συνανθρώπους μας, που μας έχουν ανάγκη σε όποια γωνιά της γης και αν βρίσκονται. Είναι μία φωνή στο διαδίκτυο, που σκοπό έχει να απαλύνει όσο το δυνατό περισσότερο τον πόνο των αδελφών μας και να ενδυναμώσει τον κάθε εν ανάγκη ευρισκόμενο αδερφό, με τη βοήθεια του Θεού, και πνευματικά με τη στήριξη του Ευαγγελικού Λόγου αλλά και υλικά όσο μπορεί. Στην προσπάθεια αυτή βρέθηκαν άνθρωποι που ευαισθητοποιήθηκαν και προσφέρθηκαν να βοηθήθουν στο έργο αυτό. Έτσι λοιπόν αυτή η ομάδα ατόμων,  που δημιουργήθηκε με την ονομασία «Εσταυρωμένη Αγάπη», προσπαθεί όσο μπορεί και ότι μπορεί να προσφέρει προς τον εν ανάγκη ευρισκόμενο συνάνθρωπό μας.

Όσοι ενδιαφέρεσθε να συμμετέχετε στην δράση της ομάδας ή να ενημερώνεστε για τα νέα της ομάδας μας μπορείτε να μας απαντήσετε και για κάθε δραστηριότητα της ομάδας μας θα σας ειδοποιούμε μεe-mail εγκαίρως.

Επικοινωνία :
6980077726 (Ανδριανάκης Νικόλαος)
Skype nikolaosand

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου